Dykning
Island
Filippinerna3
Mexico11
Island3
Mexico7
Mexico8
Mexico9
Island2
Mexico10
Borneo21
Borneo13
Borneo19
Borneo14
Gozo
Gozo5
Mexico12
Filippinerna
Gozo1
Borneo11
Mexico13
Borneo12
Mexico15
Malta1
Filippinerna2
Gozo2
Marsa Alam1
Filippinerna1
Blue Hole
StorAxen
Borneo20
Borneo18
Malta3
Gozo (1)
Mexico14
Borneo15
Egypten
Norge
Borneo22
Borneo1
Borneo16
Borneo10
Gozo6
Marsa Alam2
Borneo17
Filippinerna4
Gozo (2)
20190227_145828
20190227_111336
20190227_162904
IMG_20190511_075204
IMG_20190511_083221
IMG_20190512_104409
IMG_20190511_090650
IMG_20190724_181432
IMG_20190511_090929_1
IMG_20190512_124357_1
IMG_20190512_124320_1
IMG_20200306_223951 a
G0024164
AMBA0458
AMBA0466
AMBA0491
AMBA0486
AMBA0478

NAUI


Tänk dig att få sväva runt fritt, likt en astronaut, bland exotiska fiskar i alla de olika färger du kan föreställa dig, eller att få glida runt mellan de mest otroliga klippformationer jorden kan framställa. Du kanske drömmer om att få bli en skattletare som är ute efter spännande äventyr bland alla de tusentals fantastiska vrak som ligger och väntar på botten. Ja, möjligheterna är oändliga för dig när du efter en NAUI-kurs hos oss sitter med ditt fina certifikat i handen och fenorna på fötterna som nybliven dykare!


Dykningen kan leda dig till fantastiska naturupplevelser och äventyr i allt från olika exotiska och tropiska platser runt jorden till grottor i silvergruvor i bergen eller varför inte ett spännande livstidsyrke som Divemaster eller Instruktör någonstans i världen.


Att välja en NAUI-utbildning innebär att du bara är nöjd med det allra bästa. NAUI har de högsta utbildningsstandarderna inom dykindustrin vilket gjort att bland annat NASA valt att utbilda alla sina astronauter och att universitet i USA utbildar dykare inom NAUI`s utbildningssystem. Ja, som NAUI-dykare kan du stolt njuta av ett högt världsomspännande rykte som undervattensäventyrare.


Dykning är den ultimata äventyrssporten som kan föra dig till platser där ingen annan har varit tidigare. Du får uppleva viktlösheten likt NASA´s astronauter på sina rymdpromenad medan de kretsar i omloppsbanan runt jorden.


En NAUI-utbildning är ett äventyr i sig själv! Gör som miljontals andra som upptäckt undervattensvärlden med NAUI och ändrat sina liv för alltid. Kom och låt oss ta med dig på ditt nya äventyr redan idag! Vill du ha mer information? Kontakta oss och gör dig redo för ditt framtida liv som äventyrare!

 

NAUI har förbundit sig att minimera riskerna inom dykningen genom att maximera utbildningen sedan år 1959.


När instruktörsmedlemmarna framgångsrikt fullbordat NAUIs ansträngande men välrenommerade kurser, får de sedan akademisk frihet att anpassa sina undervisningsmetoder för att möta varje elevs självständiga, lokala och regionala behov under dykutbildningen.

Vidare är medlemmarna bättre kvalificerade att göra förnuftiga och mer mottagliga beslut baserat på instinktiva och individuella bedömningar vad gäller risknivån i alla olika typer av dyksituationer.


I listan nedan kommer du att se det kursutbud som NAUI erbjuder. Klicka på kursnamnet för mer information och för att se några av den specifika kursens förutsättningar och krav. För fullständiga beskrivningar, förutsättningar, kursplaner och kursavgifter, kontaktar du oss enklast här eller per telefon.

 


 

NAUI´s kursprogram:

 • NAUI Skin Diver (snorkel cert)
 • NAUI Scuba Diver
 • NAUI Advanced Scuba Diver
 • NAUI Specialkurser
 • NAUI Master Scuba Diver
 • NAUI Tekniska kurser
 • NAUI Ledarskapskurser (AI, DM, SDI)
 • NAUI Instruktör
 • NAUI Crossover
 • NAUI Instructor Trainer (IT)
 • NAUI Corse Director (CD)


Obs! Vissa kurser har förkrav. Vänligen kontakta oss för information gällande just dina önskemål.


För att anmäla dig kontaktar du oss enklast här eller per telefon.

 

 

/Thommie Sylvander, NAUI Rep #20001

+46733 44 00 00

thommie@adrenalineacademy.se


 


Prova på Dyk


Föreställ dig hur det är att glida fram under vattenytan utan att behöva gå upp var 20 sekund för att behöva hämta andan igen utan att istället få röra dig fritt och viktlöst som en astronaut ute i rymden!

Ett NAUI ”prova på” dyk är en enkel och kul introduktion till undervattensvärlden. Här får ni möjligheten att under säkra och roliga förhållanden dyka med en Instruktör som vägledare.

Detta passar personer i åldrarna från 10 år och upp till 110 år och är i god fysiskt form.

För att anmäla sig kontaktar du oss enklast här eller per telefon så hittar vi en lämplig tid och plats för detta.

 

Vad kommer härnäst?

Nu när du har tagit ditt första steg fortsätter ditt äventyr genom att bli certifierad i en NAUI Scuba Diver kurs här hos oss.

 

För att anmäla dig kontaktar du oss enklast här eller per telefon.

 

 


 

Scuba Diver (från 15 år)/ Junior Scuba Diver (från 10 år)


Börja dina undervattensäventyr genom att anmäla dig till vår NAUI Scuba Diverkurs. Detta är den första certifieringsnivån där du kommer att få lära dig de grundläggande kunskaper och färdigheter du behöver för att bli en säker dykare i öppet vatten.

Med ditt NAUI Scuba Diver Certifikat i handen kommer du med rätta att känna dig stolt över din prestation och  kommer att vara redo att börja ditt liv som undervattens äventyrare och nya upptäcksfärder.

I din NAUI Scuba Diverkurs lär du dig om modern dykutrustning, dykvetenskap, ansvarig och säker dykning och om undervattensmiljön.

 

Kursen är indelad i tre (3) olika delar:

Teoridelen - där du lär dig var/ hur och varför

Pooldelen – där vi övar olika dykfärdigheter under bekväma förhållanden

Utomhusdykdelen – där vi får praktisera våra dykfärdigheter öppet vatten

 

Att komma igång är enkelt!

Personer i åldrarna 10+ och i god fysiskt form kan anmäla sig till en NAUI Scuba Diver kurs hos oss.

För att anmäla dig kontaktar du oss enklast här eller per telefon.

 

Vad kommer härnäst?

Vidareutvecka dig sedan genom att anmäla dig till en NAUI Advanced Scuba Diver, NAUI Enriched Air Nitrox Diver, NAUI Rescue Scuba Diver eller NAUI First Aid kurs.
 

Avancerad Scuba Diver / Junior Advanced Scuba Diver


Anmäl dig till en NAUI Advanced Diverkurs för att vidareutveckla dina dykegenskaper och för vidare möjlighet att utforska nya dykplatser och kunna utföra mer avancerade aktiviteter under överinseende av en NAUI Instruktör. Ditt självförtroende och skicklighet som dykare kommer att öka under tiden du upplever spänningen att lära dig mer om undervattensvärlden med en instruktör vid din sida.

Träningen innehåller minst sex dyk i öppet vatten varav tre obligatoriska dyk: navigering, natt eller dåligsiktdyk och djupdykning (djupare än 18 meter) samt tre extra dyk baserat på dina individuella preferenser och tillgängliga alternativ.

Möjliga äventyr är:

 • Sök och bärgning
 • Båtdyk
 • Torrdräktsdyk
 • Jakt och insamling
 • Vrakdyk (icke-penetration)
 • Strömdyk
 • Höghöjdsdykning
 • UV Foto och Video
 • Dykdatordyk

Mfl…

 

Komma igång

Dykare måste vara minst 10 år, vid god hälsa och ha certifieras som NAUI Scuba Diver eller motsvarande.

För att anmäla dig kontaktar du oss enklast här eller per telefon.

 

Vad kommer härnäst?                 

Efter att ha blivit en certifierad NAUI Advanced Scuba Diver anmäler du dig till en NAUI Rescue Scuba Diver eller NAUI First Aid kurs för att utveckla ytterligare dykegenskaper och komfort i vattnet.
 

Rescue Scuba Diver / Advanced Rescue Diver


När du är 15 år och är en certifierad dykare kan du utöka din dykfärdighet med en NAUI Rescue Scuba Diver eller NAUI Advanced Rescue Scuba Diver kurs. Lär dig hur man hanterar risker och begränsar problem i vatten och underdyk i olika nödsituationer samt hur man hjälper och transporterar dykare, och hur man utför räddning från djupet till ytan med vid både båt och strandbaserade dyk.

HLR och First Aid-certifieringar krävs för att slutföra kursen. Din Rescue Scuba Diver-utbildning leder dig på din väg mot att bli en NAUI-ledare såsom en snorkelinstruktör, instruktörassistent, divemaster eller dykinstruktör.


Komma igång

NAUI Rescue Scuba Diver och NAUI Advanced Rescue Scuba Diver kurser är för certifierade dykare som önskar ytterligare träning eller orientering i olika dykmiljöer och förhållanden. Dykaren måste vara minst 15 år för att anmäla sig till en NAUI Rescue Scuba Diver kurs eller 17 år för att anmäla sig till NAUI Advanced Rescue Scuba Diver kurs. Alla deltagare måste vara vid god hälsa och tidigare certifierad som NAUI Scuba Diver eller motsvarande.

För att anmäla dig kontaktar du oss enklast här eller per telefon.

 

Vad kommer härnäst?

Fortsätt din träning och din utveckling genom att anmäla dig till en NAUI Master Diver eller NAUI First Aid kurs för att utveckla ytterligare dykegenskaper och komfort i vattnet.

 

 

 


 

Master Scuba Diver


Skaffa dig fördjupade kunskaper och erfarenheter vilket skiljer dig från ”nybörjaren” och gör dig till en DykMäster! Denna spännande kurs ger dig mer färdigheter och utökar din kapacitet som dykare och din dykerfarenhet. Du kommer med stolthet att ha den mest eftertraktade och respekterade certifikatsnivån inom fritidsdykning - NAUI Master Scuba Divercertifikatet!

Under träningen kommer du att delta i minst åtta ”öppet vatten” dyk varav följande är obligatoriskadyk:

 • Nödprocedurer och räddning
 • Djup / simulerad dekompressionsdykning
 • Begränsad sikt eller nattdykning
 • Undervattennavigering - sökn och bärgning

Du kan också välja mellan många olika andra dyk såsom:

 • snorkling
 • Miljöstudie eller undersökning
 • Luftförbrukning (praktisk tillämpning)
 • Båtdyk

Ålder: 15+ med NAUI Advanced Scuba Diver-certifiering (eller motsvarande) kan anmäla sig till Master Scuba Diver-kursen.


Komma igång

NAUI Master Scuba Diver kursen är för certifierade dykare som önskar ytterligare träning eller orientering i en mängd olika dykplatser och miljöer. Dykaren måste vara minst 15 år, vid god hälsa och måste tidigare certifierats som NAUI Advanced Scuba Diver eller motsvarande.

För att anmäla dig kontaktar du oss enklast här eller per telefon.

 

Vad kommer härnäst?

NAUI Master Scuba Diver-kursen är en förutsättning för ditt deltagande i NAUI FIT-kursen som är en förberedelse för de ledarskapsutbildningar som nu kan göra din dykning till ditt yrke eller din karriär.

Nitrox


Vill du förlänga din dyktid, minska ditt ytintervall och maximera varje dyk? Bli en NAUI Nitrox dykare! Kursen är fristående men kan kombineras med andra NAUI-utbildningar såsom NAUI Scuba Diver eller NAUI Advanced Diver osv.

Under denna kurs kommer du att lära dig hur du väljer rätt blandning av nitrox för din dykkprofil, bestämma maximala djupbegränsningar för din nitroxblandning, analysera din gasblandning och planera och tryggt utföra varje dyk. Din instruktör kommer att lära dig om syre och kvävets fysiologi  fördelar, nackdelar och risker med nitrox; Syre toxicitet; Faror och försiktighetsåtgärder vid hantering av syre; Begreppet ekvivalent luftdjup; Användning av EANx ; Gasblandningsförfaranden; mm.

Din NAUI-instruktör kan integrera din Nitrox kurs i din Scuba Diver kurs!


Komma igång

Minsta ålder för deltagande är 10 år (Junior EANx-certifiering) eller 15 år (EANx-certifiering). En dykare måste vara vid god hälsa för att kunna anmäla sig till en NAUI Enriched Air Nitrox Diver kurs.

För att anmäla dig kontaktar du oss enklast här eller per telefon.

 

Vad kommer härnäst?

Fortsätt din träning genom att anmäla dig till NAUI´s olika utbud av kurser och certifieringsnivåer såsom till exempel NAUI Advanced Scuba Diver, NAUI Enriched Air Nitrox Diver, NAUI Rescue Scuba Diver eller NAUI First Aid kurs.

 

 

 


 

NAUI FIT


Krav:

Minsta ålder är 18 år för denna kurs. Du behöver vara certifierad NAUI Scuba Diver, NAUI Rescue Scuba Diver, NAUI Nitrox Diver, NAUI Master Scuba Diver, NAUI First Aid for Diving Professional eller NAUI Oxygen Provider (eller motsvarande). Minst 25 loggade dyk med minst 12,5 timmars sammanlagd bottentid.

För att anmäla dig kontaktar du oss enklast här eller per telefon.

 

Vad kommer härnäst?

Efter avslutad NAUI FIT-program, förutsatt att alla andra ledarskapsförutsättningar är uppfyllda, kan kandidater som är registrerade hos NAUI delta i en NAUI Assistent Instructor, Divemaster eller Instructor Crossover-kurs. Efter din NAUI FIT-examen uppmanas du att delta i den ledarskapsutbildning du valt inom 1 år.

 

 

 Divemaster (DM)


Vill du leda dyk och dykresor och ta med dig certifierade dykare på semester till världens bästa dykplatser? Många Divemasters är anställda på heltid på många semesterorter. Andra väljer att arbeta mer självständigt när de leder och övervakar certifierade dykare vid klubb-, affärs-, rese- eller charter aktiviteter. Som NAUI Divemaster njuter du av många olika spännande äventyr när du tar hand om dina kunder. NAUI Divemaster-certifiering kan sedan leda dig att kvalificera dig till att kunna bli en välrenommerad NAUI Instruktör.

Översikt

NAUI Divemaster-kursen är utformad för att utbilda erfarna och kunniga dykare att på ett säker sätt kunna organisera och genomföra roliga äventyrsdyk för certifierade dykare.


Akademiska kvalifikationer

 • En NAUI Divemaster med aktiv status är kvalificerad att organisera och genomföra dyk med certifierade dykare om dyksaktiviteterna och platsen är motsvarande dem där Divemaster blev utbildad. Specifik utbildning, kunskap eller erfarenhet är nödvändig för en Divemaster som önskar organisera aktiviteter, såsom penetrering av vrak, grottor eller isdyk eller andra mer avancerade dykplatser.
 • En NAUI Divemaster med aktiv status är kvalificerad att hjälpa en NAUI-instruktör vid dykkurser.
 • Om alla övriga förutsättningar är uppfyllda, är en NAUI Divemaster kvalificerad att gå en NAUI Instruktörskurs (ITC).


Förkrav till Divemaster kursen

 • Minimi ålder är 18 år vid kursens vattendel.
 • Kvalificerad i NAUI FIT kursen.
 • Certifierad NAUI First Aid for Dive Professionals eller motsvarande.
 • Certifierad NAUI-oxygeneprovider eller motsvarande.
 • Minst 60 loggade dyk med minst 30 timmars bottentid. Dyken skall vara ha varit i varierad miljö, aktivitet och djup.
 • Läkarundersökning där du blivit godkänd för dykning genomförd inom de sista 12 månaderna.
 • Material - Kontakta NAUI Rep Sverige, Thommie Sylvander, för nuvarande krav.

 

För att anmäla dig kontaktar du oss enklast här eller per telefon.

 

Vad kommer härnäst?

Efter avslutad NAUI Dive Masterkurs kan du, efter att ha uppfyllt vissa förkrav, nu ansöka om en Instruktörskurs.
 

Instruktörskurs (ITC)


NAUI värdesätter och respekterar högt de kunskaper, färdigheter och förmågor våra instruktörer har. Som NAUI-instruktör med ”Aktiv-status” är du auktoriserad och godkänd för att undervisa blivande dykare och ge dem utbildning, kunskap och erfarenhet och därefter certifiera dem. NAUI ger också sina instruktörer möjligheten att utveckla sina egna "instruktörspecifika" specialkurser. Som NAUI Instruktör blir du också medlem i vår världsvida dykorganisation med rösträtt. Välkommen till ett liv i äventyrets tecken där du kommer att få många nya och glada vänner jorden runt både under och över vattenytan!


Kursöversikt                                                                                                                                       

NAUI Instruktörskurs (ITC) är utformad för att utbilda och kvalificera NAUIInstruktörsmedlemmar. Under kursen lär Instruktörskandidaterna sig effektiva metoder för att undervisa snorkling och dykning inom NAUI´s höga dykkursnormer.

Kursen ger NAUI-medlemskapskandidaten, vid genomförd certifiering som NAUI-instruktör, de kunskaper, färdigheter, den lämplighet och rätta attityden för att genomföra säkra dykkurser.


Akademiska kvalifikationer

 • Certifierade NAUI-instruktörer är kvalificerade att ansöka om medlemskap som NAUI Instruktör i vilken som helst av de statusar som föreskrivs i föreningens stadgar.
 • En NAUI-instruktör med aktiv status rätten attv undervisa godkända NAUIkurser och godkänna NAUI-certifiering för elever.
 • En NAUI-instruktör med aktiv status som genomgått en NAUI-DAN-förstahjälpen kurs och som har fyllt i alla nödvändiga NAUI-DAN-moduler och använder NAUI-DAN-tränings- och supportmaterial, kan sedan instruera de NAUI-DAN First Aid-programmen.

 

Förkunskaper

 • Minimi ålder är 18 år vid kursens vattendel.
 • Certifierad som NAUI Assistent Instructor eller NAUI Divemaster eller liknande av andra godkända dykorganisationer samt godkänd vid en NAUI FIT-kurs.
 • Certifierad NAUI First Aid for Dive Professionals eller motsvarande.
 • Certifierad NAUI-oxygeneprovider eller motsvarande.
 • Certifierad NAUI Nitrox Diver eller motsvarande.
 • Minst 60 loggade dyk med minst 30 timmars bottentid
 • NAUI-instruktörens förkvalificeringskontroll måste vara skickad till NAUI före ITC kursens start.
 • Läkarundersökning där du blivit godkänd för dykning genomförd inom de sista 12 månaderna.
 • Material - Kontakta NAUI Rep Sverige, Thommie Sylvander , för nuvarande krav.

 

För att anmäla dig kontaktar du NAUI Rep Sverige, Thommie Sylvander, enklast här eller per telefon.

 

  

Crossover för Instruktörer


NAUI Instructor Crossover Course (ICC) är utformad för att utbilda och kvalificera sökande i god ställning från en annan dykorganisation för att söka NAUI Instructor-medlemsskap. Under kursen lär instruktörskandidaterna sig NAUI´s effektiva metoder för att undervisa snorkling och dykning i enlighet med NAUI Diving Course normer.


Komma igång

Minsta ålder för denna kurs är 18 år. Certifierad dykinstruktör med minst ett års erfarenhet och som har undervisat eller assisterat vid minst två dykkurser. Godkänd vid NAUI FIT-kursen samt certifierad NAUI: s första hjälpen, NAUI Nitrox Diver, (eller motsvarande) och minst 100 loggade dyk med minst 50 timmars bottentid.

För att anmäla dig kontaktar du NAUI Rep Sverige, Thommie Sylvander, enklast här eller per telefon.


Vad kommer härnäst?

Efter avslutad NAUI Instructor Crossover Course (ICC), förutsatt att alla krav är uppfyllda, är du behörig att ansöka om medlemskap i NAUI. NAUI Instruktörer med aktiv status kan utbilda godkända NAUI-kurser och certifiera NAUI-elever efter genomförd kurs. Du kan nu ansöka om att få gå Instructor Trainer kursen.


 Instructor Trainer


Instructor Trainer nivån är en formell NAUI ledarskaps nivå, inte en certifiering. NAUI Instructor Trainer-nivå (IT) har rätt att hålla och genomföra eller delta i en NAUI-instruktörskurs.


Komma igång

Minimiålder är 21 år vid kursens vattendel. Alla NAUI-instruktörer med aktiv status som har deltagit i och slutfört en NAUI-IT kurs, har minst 200 loggade dyk, genomfört och certifierat minst 150 dykcertifikat, varav minst 25% är fortbildning och ledarskapskurser, och deltagit i 3 ITCs (ITP / IQP) med minst 100 timmars elevkontaktstid är berättigade att delta i en instruktörsutbildning (ITW).

För att anmäla dig kontaktar du NAUI Rep Sverige, Thommie Sylvander, enklast här eller per telefon.

 

Vad kommer härnäst?

En NAUI-instruktör med Aktiv status som godkänts som Instructor Trainer (IT) kan ansöka till Corse Directorutbildning (CDW)


 Course Director


Couarse Director nivån är en formell NAUI ledarskaps nivå, inte en certifiering. En NAUI Course Director (CD) har rätt att hålla i, delta i och/eller genomföra en NAUI-instruktörskurs samt certifiera en NAUI-instruktörskandidat.


Komma igång

Minimiålder är 21 år vid kursens vattendel. Varje NAUI instructor Trainer som har deltagit/genomfört 200 timmars utbildning och utvärdering vid NAUI instruktörskurser, genomfört och utvärderat kandidater vid minst tre Instructor Trainer kurser (ITP), genomfört och utvärderat kandidater vid minst tre instruktörskvalificeringskurser ( IQP), varav en kan vara en Instructor Crossover Course (ICC), kan delta i en Course Director kurs (CDW).

För att anmäla dig kontaktar du NAUI Rep Sverige, Thommie Sylvander, enklast här eller per telefon.


Vad kommer härnäst?

NAUI Instruktörer med aktiv status som godkänts som Corse Director kan leda instruktörskvalificeringskurser (IQP), instruktörskurser (ITW) eller instruktörscertifieringar (ITC).

 

 

 

 

 

dyk@adrenalineacademy.se

Adrenaline Academy 

Södergatan 6-8, 252 18  Helsingborg 

info@adrenalineacademy.se       +46733 44 00 00